AYDIN / DİDİM - Fevzipaşa Akbudak İlkokulu

Ekm

Sınıflarımızın duvar tadilatları yapıldı, boyası tamamlandı.

Okulumuzun çatısı tamamlandı.

Ekm

Okulumuz pencereleri yenilendi. Öğrencilerimizin daha uygun fiziki ortamda eğitim öğretime devam edebilmesi için çalışmalarımız devam ediyor.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü

Ekm

2/A sınıfı öğrencileri oylarını kullandı. Sınıf başkanını seçti.

Eyl

Okul tüm personeli ve aileleri sene başı tanışma yemeğinde bir araya geldi.  Okulumuz öğretmenleri ,okul Müdürü İbrahim KARAMANLIOĞLU'nun doğum gününü kutladı. Okul müdürümüz konuşmasında 'Birlikte başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmeyi diliyorum.Hepimize hayırlı osun.' dedi.

Eyl

Okulumuzun binasında tespit edilen eksikliklerin, yenileme çalışmaları devam ediyor.

Eyl

Okul müdürümüz İbrahim Karamanlıoğlu,  1. sınıf öğrencilerine hayvan ve tabiat sevgisini geliştirmek amacıyla kuluçka makinasından civciv çıkarmayı anlattı. Öğrencilerimizin heyecanlı bekleyişi başladı.

Eyl

İlköğretim Haftası okulumuza yeni katılan anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerimizle coşkuyla kutlandı.

Eyl

Tarım ve Orman Bakanlığı Aydın Şubesi ile Sualtı Araştırmalar Derneği Akdeniz Foku Araştırma Derneği ve SixSenses Otel işbirliği ile okul öğrencilerimize Akdeniz fokunun yaşamı ve korunması ile ilgili eğitim verilmiştir.

Akdeniz Foklarının yaşam alanları ve korunmasını günümüz yaşantısında bilinçsiz insanlar tarafından suiistimal edilmektedir.Akdeniz foklarının küresel ölçekte popilasyonu sadece 800 – 900 civarındadır.Türkiyede ise sadece 120 yetişkin fok dağınık olarak yaşamaktadır.Dünyada sadece iki ana bölgede foklar üreme popilasyonu göstermektedir.bunlardan birincisi Doğu Akdenizde ; Türkiye Yunanistan ve Kıbrıs adasındadır.Türkiye olarak üyesi olduğumuz dünya doğayı koruma birliği (TUCN)e göre akdeniz foku Avrupa ölçeğinde ileri derecede tehlike altında olan bir türdür.Bu doğrultuda okulumuz öğrencileri olarak bölgemizdeki fokların yaşam alanlarının tespit edilip korunması amacıyla toplum bilinci oluşturmak hedeflenmektedir.

Okul olarak tüm öğretmem ve öğrencilerimizle proje kapsamında gönüllü çalışmalar yapılmaktadır. Okul olarak tüm öğrencilerimiz Akdeniz foklarını korumak için faliyetler üstlenmeye söz vermişlerdir.