AYDIN / DİDİM - Fevzipaşa Akbudak İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutladık.

Mrt

Aydın Çocuk Tiyatrosu, Kukla Ustası Ertaç ÖZDEN ve yardımcısı Kuklacı Zeynep YILDIRIM okulumuz bahçesinde öğrencilerimize Kukla Show gösterilerini sundular.Öğrencilerimiz eğlenerek çok keyifli vakit geçirdiler.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümünü okulumuzda hazırladığımız progamla kutladık. Bu zaferi bize armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Türk milletinin bağımsızlığını ifade eden İstiklal Marşı'nın 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilmesinin 103. yıldönümü ve vatan şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u anma günü dolayısıyla okulumuzda program düzenlendi. Öğrencilerimiz hazırladıkları oratoryo ve şiirleri sundular. Okulumuzda düzenlenen İstiklal Marşı güzel okuma yarışması 1. olan Aymira SARI ve 2. olan Ahsen ATAĞAN'a Okul Müdürümüz İbrahim KARAMANLIOĞLU tarafından ödülleri ve madalyaları takdim edildi.

Şbt

28 Şubat Sivil Savunma Günü dolayısıyla okulumuzda tatbikat yapıldı. İlk alarm çök-kapan-tutun , ikinci alarm ile de bina tahliyesi yapıldı. Öğrencilerimiz okul bahçesinde bulunan Acil Durum Toplanma Alanında toplandı. Öğrencilerimizin bilinçlenmesi ve deprem esnasında panik olmadan ne yapacağını bilyor olması için günün anlam ve önemine uygun bilgilendirme yapıldı.

Şbt

Fevzipaşa Akbudak İlkokulu olarak Tübitak 4008 Özel Gereksinimli Bireylerde Kapsayıcı Eğitim projesine başvurumuzu yaptık.

Şbt

Öğrencilerimiz, Didim Belediyesi, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı işbirliğiyle, Avrupa Deniz Çöpleri İzleme Projesi kapsamında yürütülen, çevre temizliği etkinliğne katıldı. Uslu Sitesi plajında kıyı temizliği yapıldı. Yapılan temizlikte çöpleri ayrıştırmanın önemi ve doğayı korumanın en önemli sorumluluklarımızdan biri olduğu vurgulandı.

Ara

Ülkemizde 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan “Tutum , Yatırım ve Türk Malları Haftası” okulumuzda da değişik etkinliklerle kutlandı. Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artırılması, tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemini vurgulamaktı. Hafta boyunca sınıflarımızda tutumlu olmanın önemi vurgulandı. Çocuklarımızda yerli malı kullanmanın ve tasarruf etmenin bilinci uyandırılmaya çalışıldı. Ayrıca, öğrencilerimizin evlerinden getirmiş oldukları yiyecek ve meyveler, paylaşım yapılarak tüketildi. Böylece paylaşma fikri ve bilinci oluşturuldu.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verilişinin yıldönümü olan Öğretmenler Günü'nü okulumuzda öğrencilerimizin etkinleriyle kutladık. Resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizin ödülleri takdim edildi. Fevzipaşa Akbudak İlkokulu eski okul müdürü emekli öğretmen Bekir ERGÜL'e okul müdürümüz İbrahim KARAMANLIOĞLU tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Kas

Cumhuriyet'imizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün ebediyete intikal edişinin 85. yıl dönümünd4 bir kez daha saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.

Kas

Fevzipaşa Akbudak İlkokulu olarak " Cumhuriyet'in 100. yılında 100 etkinlik" projesi kapsamında veli, öğretmen ve öğrenci işbirliği ile hazırladığımız sergimizin açılışına İlçe Kaymakamımız Sayın Can Kazım KURUCA, eşleri Eda KURUCA Hanımefendi, Garnizon Komutanı Albay Sayın Ali SAÇAN ve eşleri Başak SAÇAN Hanımefendi, Belediye Başkanı A. Deniz ATABAY, Didim M.Y.O. Müdürü N. Nimet ÇAVUŞ, STK, siyasi parti temsilcileri , veliler ve öğrencilerimiz katıldı.

Kas

Okulumuzda Cumhuriyet'imizin 100. yılını coşkuyla kutladık.

Kas

Değerli büyüğümüz Kore Gazisi Kemal Kibrit'i okulumuzda misafir ettik. Öğrencilerimizle Cumhuriyet'in ilk yılları, Atatürk ve  Kore Savaşı döneminde ki anılarını paylaştı. Çok teşekkür ediyoruz.

Ekm

İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından okulumuz öğrencilerine işitme testi taraması yapıldı.

Ekm

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Koordinatörlüğünde Avrupa Çevre Ajansı Deniz Çöpleri İzleme Programı'nın üçüncüsü TÜRÇEV Ege İlleri Koordinatörü Doğan KARATAŞ ve Yetkin KARABİNALİ katılımları , Didim Belediyesi Temizlik işlerine bağlı ekipler, okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin katılımı ile Uslu Sitesi sahilinde gerçekleşti.